Dvadeset godina traktora sa Le Mansa

  • Pre 20 godina, 23. februara 2003, Helmut Claas je potpisao ugovor o sticanju većinskog udela u Renault Agriculture, traktorskom odeljenju Grupe Renault.
  • Od tada, CLAAS je postepeno konsolidovao svoju poziciju kompletnog dobavljača sistema na međunarodnoj sceni, ulažući u inovacije za povećanje efikasnosti i produktivnosti zajedno sa najsavremenijim proizvodnim procesima.

23. februar 2003. označio je mešanje karata u globalnom sektoru poljoprivrednih mašina. Nakon sticanja većinskog udela u Renault Agriculture, nakon čega je usledilo njegovo potpuno preuzimanje 2008. godine, CLAAS se transformisao od stručnjaka za opremu za žetvu u dobavljača kompletnih sistema – dodajući standardne i specijalizovane traktore svom asortimanu proizvoda koji neprimetno dopunjuju vodeće Harsevinkel- izgrađen XERION .


Potpisivanje ugovora između Helmuta Claasa i člana uprave Renault S.A. Patrika Fora uoči sajma SIMA u Parizu izazvalo je veliku medijsku pažnju nakon objavljivanja. Do kraja aprila, postepenu akviziciju je odobrila Kancelarija kartela.


Od 1. oktobra, fabrika u Le Mansu je počela da menja šemu boja sa Renault Orange na Seed Green, a od 1. novembra 2003. svi novi modeli i modeli na tržištu sišli su sa proizvodne trake u CLAAS bojama. Sa kompletnim asortimanom proizvoda, CLAAS je bio u mogućnosti da na Agritechnici 2003 predstavi “kompletan asortiman modernih proizvoda”. Pored standardnih i specijalizovanih traktora, ovo uključuje LEXION 500, samohodnu kosilicu COUGAR i najnoviju generaciju XERION.


Dok 150.000. standardni traktor CLAAS napustio je fabriku u Le Manu u proleće 2019. godine, a očekuje se da će broj od 200.000 biti dostignut u 20. godini postojanja. Danas CLAAS Tractor u Le Manu proizvodi više od 60 različitih modela od 75 do 445 KS, od jednostavnih traktora za tržišta sa manje strogim standardima emisije, kao što su Turkmenistan ili Afrika, do velikih serija ARION 400 uglavnom za evropsko tržište i AXION 900 TERRA Visokotehnološki veliki traktor TRAC za globalno tržište. Danas fabrika u Le Manu izvozi traktore u 80 zemalja širom sveta, uključujući Severnu Ameriku od 2019.

Vir: Agrimachinery news

Komentariši

Objavljeno pod Polijoprivredne vesti

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s