Novi izveštaj o tržišnim trendovima: Prodaja mini bagera porasla za 92%

U poslednja tri meseca 2022. godine došlo je do značajnog povećanja obima prodatih mini bagera u kompaniji Ritchie Bros. i navedene na Mascusu. Podaci predstavljeni u Ritchie Bros. zveštaj o tržišnim kretanjima pokazuje povećanje od 92% u odnosu na isti period prošle godine.

Najvažnije iz najnovijeg izveštaja o trendovima na evropskom tržištu (K4 2022)
Količina mini bagera prodatih u Ritchie Bros. u Evropi, skoro se udvostručio u poslednjem kvartalu 2022. u poređenju sa istim periodom 2021. Broj mini bagera na prodaju na Mascus-u porastao je za 48%.
Prosečna cena prodatih mini bagera porasla je na 11.872 evra.
Italija, Belgija i Francuska i dalje imaju apetite za mini bagerima.

Izveštaji o tržišnim trendovima kompanije Ritchie Bros. koriste opsežnu bazu podataka o opremi iz različitih prodajnih formata(Ritchie Bros. dražbeMarketplace-EMascus). Evropski izveštaj se objavljuje jednom kvartalno i dostupan je besplatno. Hajde da pogledamo tri ključna nalaza iz najnovijeg izveštaja.

#1 Još polovnih mini bageri na prodaju

Krajem 2022. godine na tržištu je bilo znatno više mini bagera, kao što se vidi na Mascusu, Ritchie Bros. Auctions. i Marketplace-E. Ovo je verovatno bilo povezano sa oporavkom od pandemije i tendencijom u nekim evropskim zemljama da se rovokopači zameni mini bagerima.

#2 Jaka potražnja dovodi do viših cena

Dok je prosečna starost prodatih mini bagera ostala manje-više ista u četvrtom tromesečju, prosečna cena kategorije porasla je za 17%. Kupci su plaćali više da nabave kopače koji su im potrebni. Među najtraženijim brendovima bili su Kubota, Takeuchi, Ianmar i JCB. Izveštaj o tržišnim trendovima takođe naglašava povećanje prosečne cene mobilnih bagera od 16% i povećanje buldožera guseničara od 47%, što je verovatno povezano sa činjenicom da su mašine prodate u četvrtom kvartalu 2022. bile u proseku mlađe od onih prodatih u pre nego što.

#3 Prodaja poljoprivrednih traktora stabilna u 2022

Nakon vrhunca obima u četvrtom kvartalu 2021. godine, prodaja poljoprivrednih traktora u Evropi se normalizovala tokom 2022. godine, prema podacima Mascusa i Ritchie Bros. Prosečna cena poljoprivrednih traktora u četvrtom kvartalu iznosila je 17.808 evra, što je za 9% manje nego u istom periodu prethodne godine.

Kategorije opreme obuhvaćene u najnovijem izveštaju o trendovima na evropskom tržištu uključuju mini bagere, pokretne bagere, buldožere guseničare i poljoprivredne traktore. Izveštaj pruža uvid u navedene količine, prodate količine, starenje sredstava, performanse cena, popularne brendove i još mnogo toga.

Želite da saznate više o tržišnim uvidima? Pretplatite se za primanje izveštaja Ritchie Bros. tržišne trendov direktno u prijemno sanduče e-pošte.

Vir: https://blog.rbauction.com/new-market-trends

Komentariši

Objavljeno pod MASCUS

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s