Priča o uspehu: Kako lokalna kompanija za upravljanje otpadom prodaje opremu širom sveta

Prodaja čitave flote predmeta teške opreme je prilično složen i dugotrajan zadatak. Kako kompanija može učiniti ovaj zadatak što bezbrižnijim? Sledeća studija slučaja opisuje kako je Mascus pomogao Meldgaard Handel A/S, uglednoj danskoj kompaniji koja se fokusira na upravljanje otpadom, da dopre do globalne publike radi efikasnijeg procesa prodaje.

Bogata flota zahteva globalnu vidljivost

Deo Meldgaard grupe, Meldgaard Handel A/S je dobro poznata kompanija u Danskoj specijalizovana za razbijanje, drobljenje ili sortiranje otpada i prirodnih materijala. Sa preko 30 godina prisustva na tržištu, kompanija se bavi prodajom opreme za otpad i reciklažu rušenja, kao i opreme za kamenolome.

Njihovo dvorište, u blizini Meldgarda u Danskoj, prepuno je prvenstveno novih mobilnih drobilica, mobilnih sita/skalpera, mobilnih seckalica, mobilnih slagača itd. Oni su takođe zvanični dileri Finlai, Terek Ecotec, Terek MDS, Backers, Portafill i Rockster . Liste jedinica za prodaju na Mascusu se sastoje od njihovih polovnih mašina u ovim kategorijama, uključujući drobilice, sita, postrojenja za agregate, rešetke za skalpiranje, drobilice otpada i opremu za sortiranje i još mnogo toga. Sa tako bogatom flotom mašina, kompaniji je bila potrebna široka vidljivost, uključujući i zemlje u kojima žele da prodaju svoje polovne mašine.

Započinjanje saradnje sa Mascus-om: Pilot uspeha

Zbog toga je 2010. godine Meldgaard Handel A/S odabrao Mascus kao svoju listing platformu. Kao pilot naveli su nekoliko mašina. Skoro odmah je kompanija počela da dobija zahteve od uglednih privatnih kupaca i drugih dilera, završavajući prodajom za adekvatan nivo cene.

Prvi faktor uspeha bila je efikasna saradnja sa Mascusom koja je pomogla kompaniji da promoviše svoje ime i brend, rekao je Klaus Meldgard – generalni direktor, dodajući da kompanija uvek „iskače“ kada kupci traže ovu vrstu polovne opreme.

„Saradnja između Meldgaard Handel A/S i Mascusa bila je konstruktivna i dinamična. Mascus nam pruža sva neophodna uputstva, kao i rešenja za marketing i upravljanje kako bismo bili sigurni da naše akcije privlače kupce na mreži, takođe kada tražimo različite mogućnosti promocije kako bismo podstakli prodaju“, primetio je on.

Prodaja preko Mascusa kupcima van Danske

Još jedan faktor uspeha je globalna vidljivost omogućena preko Mascusa. Na primer, samo 2023. Meldgaard Handel je već prodao preko Mascusa:

  • polovni Pegson 1300 Maktrak konusna drobilica,
  • polovni ekran Poverscreen 2100Ks,
  • polovni drobilica Neuenhauser Targo 3000K,
  • polovni Poverscreen 1400 Turbo Chieftain.

„Polovne mašine se prodaju preko Mascusa ne samo krajnjim kupcima u Danskoj, već i van Danske. Zamislio bih da se 75 odsto proda u izvoz, a poslednjih 25 odsto se onda prodaje u Danskoj“, rekao je on.

Rešavanje različitih potreba kupaca za polovnu opremu

Kompanija dosledno održava širok spektar različite korišćene opreme u svom dvorištu. Ove mašine su korišćene od 500 sati do oko 20.000 sati. Sve dok oprema radi, oni uvek nađu zainteresovanog kupca preko Mascusa. Na osnovu Klausovog iskustva, kupci koji traže polovne mašine na Mascusu traže i vrhunske i jeftine u smislu cene, i oni pokrivaju obe te grupe za kupce.

Meldgaard Handel A/S takođe reklamira mašine u oštećenom stanju; to može biti oštećeni motor, mašina zahvaćena požarom ili samo mašina sa tehničkim problemima koji se mogu popraviti. Čak dobijaju i zahteve kupaca zainteresovanih da sami urade popravke u njihovoj radionici.

Povećanje prodaje kroz fleksibilnost i dodatne usluge

Cilj kompanije za 2023. je da ostvari još značajniji udeo na tržištu, a oni već imaju dobar osećaj da će uspeti. Ukupna vrednost novih zaliha u njihovom dvorištu trenutno dostiže 10.000.000 evra.

„2022. je bila rekordna u pogledu prodaje i tržišnog udela i za Meldgarda Hendela. Vidimo da svake godine naš tržišni udeo raste i naravno, mi smo u Meldgaard Handel A/S veoma svesni šta je važno našim kupcima,” rekao je Meldgaard.

Njihov plan je da budu u stanju da odmah isporuče zahteve kupaca. Jedna od njihovih strategija je često da ponude rešenja za iznajmljivanje, uključujući i opciju kupovine. Ova vrsta fleksibilnosti pomaže mnogim kupcima u Danskoj.

Zbog svoje pouzdane i profesionalne reputacije, Melgaard Handel je zaradio mnoge povratne izvozne kupce kojima su prodali nekoliko jedinica tokom godina. Oni uvek vole da ponude svoju pomoć oko utovara opreme, što ponekad može biti izazovno jer jedinica može biti preširoka ili visoka nego što se u početku smatralo.

„Specifičnosti prodaje polovnih mašina su manje-više iste. Za mene je posebno važno da budem precizan o trenutnom stanju mašine, obezbedim fotografije i video zapise od A do Z, pozovem izvozne kupce u Meldgaard u Danskoj da pregledaju citiranu mašinu, i što je najvažnije, „budi pošten“, uradi ne pokušavajte da pokrijete oštećenja ili ogrebotine, itd., obavestite potencijalnog kupca o stanju mašine u kakvom je,” rekao je Meldgard.

Vir: https://blog.mascus.co.uk/success-story-how-local-waste-management-company-sells-equipment-globally/

Komentariši

Objavljeno pod MASCUS

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s