SAMOTER 2017 međunarodni sajam građevinskih mašina

Između 22 i 25 februara u italijanskom gradu Veroni održana jubilarna 30.eta godišnjica medjunarodnog sajma građevinskih mašina SaMoTer 2017. godine.


Ovogodišnji sajam su posetili predstavnici Mascus Adria, gde smo imali 2 dana da vidimo ceo unutrašnji i spoljašnji izgled sajma građevinskih mašina: bageri, utovarivači, buldožeri, mini-bageri, utovarivači, teleskopski viljuškari, liftovi, dizalice, kamioni, generatori, … asfaltiranje opreme i transportnih vozila, prikolice i transportne opreme.

SaMoTer je osnovan 1964. godine sa ciljem da se stvori na italijanskom tržištu  novi salon u oblasti građevinarstva i građevinskih mašina. Pre toga je bio preteča sajma 1948. godine poljoprivrednog sajma Fieragricola. Tada su odlučili da stvore potpuno novu izložbu posvećenu izgradnji i asfaltiranju opreme i za tu izložbu odabran prekrasan grad Verona.

Ovogodišnji sajam je održan na površini od 84.000 m2 u halama 10 i 6, plus eksterni prostori sa 780 izlagača iz 25 zemalja koji su učestvovali i više od 86.000 posetilaca iz 86 zemalja!
Sajam je uvek bio jedinstven i važan događaj, posebno za kompanije iz oblasti zemljanih radova, same izgradnje i maloprodaje nove i polovne opreme. Međutim, mi smo na sajmu posetili našeg dugogodišnjeg Mascus klijenta
 Veriga k.f. iz Lesc, koji su prestavili svoj lanac polovnih mašina, zimskih/snežnih lanaca za sneg za kamione, vozila, traktora, građevinskih mašina, utovarivača, viljuškara, šumarskih traktora, prikolica, …

Mascus Adria sejem Verona 2017

Na sajmu, zaustavili smo se na štandu naših zapadnih suseda, predstavnika Mascus Italija. Na svom štandu su takođe bili predstavnici najvećih aukcijskih kuća za tešku mehanizaciju Ritchie Bros Auctioneers iz Kanade.


Sa našim italijanskim kolegama pre popodne smo proveli na štandu i primali i informisali posetiolce i prolaznike, kao i potencijalne kupce. Kao što verovatno već znate, internet portal Mascus je u potpunosti u vlasništvu RITCHIE BROS AUCTIONEERS. U subotu su imali RB u živim aukcijama gde je prodat model automobila građevinskih mašina čiji je prihod u potpunosti otišao u dobrotvorne svrhe.

ritchir-bros-auctioneers

modeli građevinskih strojeva

Ali na sajmu, nažalost, nije bilo predstavnika nekih od najvećih proizvođača građevinskih mašina, kao što su Caterpillar, Atlas Copco, Liebherr, i mnogi drugi. U zavisnosti od pitanja od pre 3 godine je primetan napredak sajma koji je privukao više izlagača i više posetilaca nego prošli put.

Nadamo se da će se taj trend nastaviti narednih godina. Do sledećeg Samoter 2020. godine, pozdrav iz Verone – vaš Mascus Adria tim.

Pogledajte kratak video pregled sajma.

Slice:

Komentariši

Objavljeno pod Uncategorized

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s