Rastu plate za građevinare i operatere velikih mašina za proizvodnju u SAD

Caterpillar bager

Sada smo u petoj godini ekonomskog oporavka od Svetske ekonomske krize i rast plata, prema izveštaju Associated Pressa, je različit u zavisnosti od industrije. Generalno, zarada u Americi je porasla približno inflaciji, oko 2% godišnje.

Koristeći podatke Biroa za radničku statistiku, AP javlja da je najveći rast zarade ostvarili kvalifikovani radnici, posebno fizički radnici poput građevinara i radnici iz industrija koje su blisko povezane sa građevinarstvo i radnici u industriji nafte i gasa.

Sudeći po statistikama Biroa za radničku statistiku, građevinari su dobili prosečnu povišicu od 3.3% svake godine od 2012. Od 2010. do 2012. plate su pale za 4%. Savetnik za plate Buck Consultants je izjavio za AP da očekuje da se rast proširi i na negrađevinske sektore i celu industriju za više od 3% drugu godinu u nizu.

Podaci Biroa za radničku statistiku pokazuju da radnici u proizvodnji građevinskog materijala takođe više zarađuju. U prošloj godini, ti radnici su zarađivali 11% po satu više.

Na kraju, tu su industrija nafte i gasa i radnici na uljnim škriljcima. Sudeći po statistikama Biroa za radničku statistiku, ovi radnici su zarađivali 11% više u Aprilu nego u isto vreme prošle godine-preko pet puta više nego prosek u svim granama industrije, navodi AP.

 

Komentariši

Objavljeno pod vesti

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s