Komatsu pametni bageri za Evropu

Komatsu pametni bager, PC210LCi-10, građevinske mašine

Komatsu je lansirao svoje pametne bagere za evropsko tržište. PC210LCi-10 je predstavljen kao prototip na Bauma egzibiciji.  Komatsu kaže da je njihov sistem za kontrolu i upravljanje znači da upravljač ne mora da brine o dubini kopanja ili oštećenju površine, unapređuje efikasnost, preciznost i bezbednost.

Mal McCoy, koji je menadžer proizvodnje za hidraulične bagere i pametne mašine kaže,

“Ova najnovija Komatsu tehnologija predstavlja revoluciju i pokazuje kako će hidraulični bageri izgledati u godinama koje dolaze. Sposobnost PC210LCi-10 da dostigne i održi kvalitet sa minimum truda operatera je odlična”!

Komatsu kaže da njihov sistem omogućava operateru da se fokusira da na efikasno pomeranje materijala, bez brige da li kopa previše duboko. Kontrolnu kutiju sa ekranom osetljivim na dodir karakteriše kompas sa uglom, svetleća tabla i audio upravljanje.

Kompanija kaže da je podešavanje 3D dizajn podataka na kontrolnoj kutiji monitora, rizik može biti smanjen ili eliminisan, kao što mogu istraživanja i finalne inspekcije. Bezbednost je takođe znatno unapređena, sa manje ljudi potrebnih na mestu rada i blizu mašine.

PC210LCi-10 je težak od 22.6 do 23.5 tona, u zavisnosti od opcija i konfiguracije, sa motorom od 123 kW. Ostale specifikacije su identične kao i one za Komatsu PC210LC-10.

Izvor: KHL

Komentariši

Objavljeno pod vesti

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s