Versatile predstavio svoj prvi traktor sa gusenicama

traktor Versatile Delta Track, traktori sa gusenicama

Iako se već mesecima čuju glasine o tome, kanadski proizvođač traktora Versatile je prošle nedelje zvanično predstavio svoj ulazak u tržište traktora sa gusenicama puštanjem u pogon novog Versatile DeltaTrack-a.

’’Ovo je jedan od najzanimljivijih proizvoda koje je ikada izbacio Versatile,’’ kaže Adam Reid, direktor marketinga.

Versatile je sada četvrta kompanija na tržištu koja u ponudi ima traktor sa gusenicama koji ima dosta konja. Kompanija je izabrala da koristi sistem sa četiri gusenice umesto sa dve, isto kao što je kompanija Case IH uradila sa svojim popularnim Quadtrac i Rowtrac traktorima  i što je New Holland odradio 2011. Druge kompanije. kao što su John Deer i AGCO Challenger koriste sisteme sa dve gusenice.

traktor Versatile Delta Track, traktor sa gusenicama poljoprivredna mašinerija, traktor Versatile Delta Track, traktori sa gusenicama

Versatile je sarađivao sa proizvođačem gusenica Camoplast na dizajnu DeltaTrack-a. Kako je rekao Adam Reid, kapitalizovali su Camoplastovo znanje i Vestatilovo iskustvo da naprave gusenice koje su izdržljive i dugotrajne sa jednim on najmodernijih sistema gusenica u celoj industriji.

Dizajn uključuje:

  •  Veliki, izjedna napravljeni lančanik koji služi za bolji prenos obrtnog momenta i duži vek trajanja.
  •  8.5” velike, disk papučice, najveće u industriji koje služe radi prevencije proklizavanja.
  •  Novi Versatile DeltaTrack dolazi u tri verzije po broju konja: 450, 500, 550. Snaga na gusenice stiže preko spoljnih planetarnih osovina. Ovaj finalni sistem može biti popravljen bez skidanja sistema gusenica.
  •  Farmeri imaju izbor između dve širine gusenica: 30 i 36 inča.

Versatile DeltaTrack je već dostupan za naručivanje kod Versatile dilera a uskoro počinje i potpuna proizvodnja. Versatile DeltaTrack 450DT sa gusenicama od 30 inča ima cenu od 404 910 dolara, 500DT 431 449 dolara a 550DT 445 842 dolara. Dodavanje gusenica širine 36 inča košta u proseku 15 000 dolara više.

 

Komentariši

Objavljeno pod Polijoprivredne vesti

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s